
Ξινόμαυρο
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΛΑΓΙΕΣ ΠΑΪΚΟΥ
Σταγόνες Ροζέ στο Χρόνο
Απ' τις πλαγιές του Πάικου, εκεί όπου η γη φιλά τον ουρανό και οι
αμπελώνες ανασαίνουν τον άνεμο, γεννιέται ένα ροζέ με ψυχή και χαρακτήρα.
Ένα κρασί που μιλά τη γλώσσα του ξινόμαυρου, δυναμική και αιχμηρή, και
ψιθυρίζει τις νότες του Cabernet Sauvignon, σαν σονέτο παλιού ρομαντικού
ποιητή.
Το χρώμα του, ρόδινο σαν το πρώτο χάδι της αυγής, χορεύει στο
ποτήρι, παιχνιδίζοντας με τις αντανακλάσεις του φωτός. Τα αρώματά του,
φρουτώδη και γεμάτα ζωντάνια, ξεδιπλώνονται σαν λουλούδια που ανοίγουν
τα πέταλά τους στο άγγιγμα του ήλιου.
Η οινοποίηση προσεγμένη, σχεδόν τελετουργική: τα στέμφυλα βιώνουν
τη δροσιά της κρυοεκχύλισης, αφήνοντας τον χρόνο να ξεκλειδώσει τα πιο
ευγενικά τους αρώματα. Η αλκοολική ζύμωση μεταμορφώνει το χυμό σε
απόσταγμα γεύσης και ζωής, ενώ οι λεπτές οινολάσπες του χαρίζουν σώμα,
βάθος, διάρκεια.
Γουλιά-γουλιά, ο οίνος αποτυπώνεται στον ουρανίσκο με ισορροπία
γεννώντας πλούσια αρώματα. Αγκαλιάζει θαυμάσια τις λαδερές
γαστρονομικές δημιουργίες της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που
μοσχοβολούν παράδοση, ζυμαρικά που χορταίνουν την ψυχή, λιπαρά ψάρια
που αγκαλιάζουν τη θαλασσινή νοσταλγία, κόκκινες σάλτσες που φλέγονται
από πάθος και πικάντικες πινελιές που αναζητούν συνοδοιπόρο.
Σερβίρεται στους 11-13 °C , εκεί όπου η δροσιά αναδεικνύει την
ευγένειά του και το κρασί μιλάει τη δική του γλώσσα— μια γλώσσα γεμάτη
μνήμες από το χώμα, τον ήλιο, τον μόχθο του οινοποιού.
Ένα ποτήρι δεν αρκεί. Γιατί κάθε σταγόνα του κρύβει μέσα της έναν
ψίθυρο της γης, μια ανάμνηση του αμπελιού, έναν λυγμό του ανέμου που
ταξιδεύει ανάμεσα στις πλαγιές του Πάικου.
Σύνθεση: Ξινόμαυρο 90% – Cabernet Sauvignon 10%
Οινοποίηση: Τα στέμφυλα υφίστανται κρυοεκχύλιση πριν την αλκοολική
ζύμωση. Το κρασί παραμένει σε επαφή με τις λεπτές οινολάσπες,
αποκτώντας βάθος και πλούσιο σώμα.
Γευστικά Χαρακτηριστικά: Χρώμα ροζέ, φρουτώδες και αρωματικό, με
ισορροπημένη οξύτητα και έντονη προσωπικότητα.
Γαστρονομικοί Συνδυασμοί: Συνοδεύει υπέροχα ζύμες και ζυμαρικά,
αναδεικνύει λαδερά πιάτα και κόκκινες σάλτσες, ενώ ισορροπεί τέλεια με
λιπαρά ψάρια και πικάντικες γεύσεις.
Σερβίρισμα: Θερμοκρασία 11-13°C
